poniedziałek, 10 lutego 2020

Sałatka z pomarańczami

Kuchnia grecka. 






Składniki:


1 słoik białych szparagów konserwowych
1 pomarańcza
10 sztuk pomidorków koktajlowych
sałata rzymska

Dressing:

2 łyżki oliwy
sok z 1/2 pomarańczy
1/2 łyżeczki octu winnego
sól, pieprz


Przygotowanie:

Sos : wymieszałem oliwę z octem i sokiem pomarańczowym, dodałem skórkę z pomarańczy, doprawiłem solą i pieprzem.

Szparagi pokroiłem na 3 części. Sałatę porwałem na kawałki. Pomarańczę obrałem, powycinałem fileciki. Pomidorki pokroiłem na ósemki. Połączyłem wszystkie składniki, polałem sosem i delikatnie wymieszałem.


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz