Danie w 20 minut? A jak!
Składniki:
250 g makaronu łazanki
600 g kapusty coolwrap
150 ml wrzątku
240 g pokrojonego w paski boczku surowego
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
sok z cytryny
świeży koperek
sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Odcedzamy.
W tym samym czasie, szatkujemy kapustę, zalewamy wrzątkiem,
gotujemy na dużym ogniu, pod przykryciem 10 minut.
Jednocześnie, na rozgrzaną patelnię wrzucamy boczek, smażymy
na dużym płomieniu, dodajemy posiekaną cebulę, szklimy. Po chwili dodajemy
posiekany czosnek, smażymy kilkanaście sekund, cały czas mieszając. Wrzucamy do
kapusty, mieszamy, doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Do kapusty wrzucamy makaron, mieszamy z posiekaną natką
pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz