Składniki:
500 g ugotowanego mięsa drobiowego z kurczaka (już bez kości)
1 puszka krojonych pomidorów
1 puszka groszku z marchewką
1 łyżeczka mielonej papryki
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka cukru
100 ml soku pomidorowego
3 łyżki startego sera bursztyn
sól, pieprz
Przygotowanie:
Przygotowanie:
Ugotowane mięso oddzielamy od kości, zalewamy wywarem
drobiowo-warzywnym (do poziomu mięsa. Dodajemy pomidory wraz z zalewą,
przeciśnięty przez praskę czosnek, Dusimy bez przykrycia na średnim ogniu.
Następnie dodajemy groszek z marchewką, wraz z zalewą,
paprykę mieloną. Odparowujemy nadmiar płynu, do pożądanej przez nas
konsystencji.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Mniam takiej potrawki z groszkiem jeszcze nie robiłam :)
OdpowiedzUsuńHm.. w sumie ciekawe rozwiązanie na wykorzystanie mięsa. Ja zazwyczaj robiłam tak, że obierałam mięso i wrzucałam z powrotem do zupy.
OdpowiedzUsuń