Przepyszny dodatek do obiadu.
Składniki:
1 seler korzeniowy (około 500 g)
150 g mrożonego groszku
1 por (biała część)
250 g marchewki
1 łyżeczka sosu ostrygowego
50 ml kwasu z kiszonej kapusty
100 ml. bulionu warzywnego
1 łyżeczka cukru palmowego
1 łyżka masła
1 łyżka mąki kukurydzianej
sól, pieprz
Przygotowanie:
Seler i marchewki kroimy w kostkę.
Por siekamy.
Na maśle smażymy seler, marchew i por. Zalewamy bulionem,
zagotowujemy, dolewamy kwasu z kiszonej kapusty. Gotujemy 10 min.
Dodajemy sosu ostrygowego, cukier.
Na rozgrzanym maśle smażymy mąkę, dodajemy wywar,
rozprowadzamy, dodajemy do warzyw.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz