Sałatkę makaronową z tuńczykiem robimy dość często, w wielu
wariantach smakowych. Dodatek owoców przyjemnie komponuje się z rybą, a całość
świetnie uzupełnia wegański majonez z mango i curry.
Składniki:
250 g makaronu risoni
10 sztuk liczi
1 kiwano
1 mała puszka groszku
1 mała puszka kukurydzy
2 jajka
2 puszki tuńczyka w oleju
250 ml majonezu wegańskiego mango curry
Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę.
Groszek i kukurydzę odcedzamy z zalewy.
Tuńczyk osączamy z zalewy.
Liczy osączamy, kroimy w kostkę.
Z kiwano wyjmujemy pestki.
Układamy warstwami.
1.Połowa makaronu
2.Groszek
3.Kukurydza
4.Pozostały makaron
5.Majonez
6.Tuńczyk
7.Jajka
8.Kiwano
Schładzamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz