W końcu nadszedł ten czas, kiedy zachciało nam się takiego
jedzenia. Cudne, przepyszne, nie odtłuszczone…kiedyś czytaliśmy, że trzeba
dostarczać organizmowi tłuszczu, inaczej sam będzie odkładać…no to dostarczamy.
Składniki:
2 golonki wieprzowe przednie
350 ml wina Riesling
2 litry bulionu z żeberek wieprzowych
1 łyżka uniwersalnej eko przyprawy
5 łyżek syropu klonowego
5 łyżek oleju słonecznikowego
4 ząbki czosnku
1 cebula
Przygotowanie:
Golonki myjemy,
gotujemy przez 45 minut w bulionie z żeberek.
Wyjmujemy, studzimy.
Przygotowujemy marynatę:
Wino, czosnek, syrop klonowy, pokrojoną cebulę, olej,
przyprawę mieszamy zalewamy golonki, rozprowadzamy, Przekładamy na blachę do
pieczenia i zapiekamy 45 min w 180°C,
co jakiś czas podlewamy marynatą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz