Zachwyceni smakami lata sięgamy po to, co nam ofiarują płody
ziemi. Chociaż przez tak krótki czas możemy cieszyć się tym, co świeże,
naturalne. Wyśmienitym dodatkiem okazał się przecier z sycylijskich pomidorków
koktajlowych. Niesamowicie aromatyczny.
Składniki:
1 marchew
1 pietruszka
1 kawałek selera korzeniowego
100 g cukinii
1 łyżka oliwy z oliwek
3 ząbki czosnku
660 g passaty z sycylijskich pomidorków koktajlowych
1 litr bulionu cielęcego
sól, pieprz
Przygotowanie:
Warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach, szklimy na
oleju, pod koniec dodając rozgniecione ząbki czosnku. Smażymy aż puszczą
aromat, dodajemy passatę, dusimy na wolnym ogniu przez kwadrans.
Następnie dodajemy bulion, zagotowujemy. Do smaku doprawiamy
solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz