piątek, 6 września 2019

Zupa pomidorowa z cukinią


Zachwyceni smakami lata sięgamy po to, co nam ofiarują płody ziemi. Chociaż przez tak krótki czas możemy cieszyć się tym, co świeże, naturalne. Wyśmienitym dodatkiem okazał się przecier z sycylijskich pomidorków koktajlowych. Niesamowicie aromatyczny.










Składniki:


1 marchew
1 pietruszka
1 kawałek selera korzeniowego
100 g cukinii
1 łyżka oliwy z oliwek
3 ząbki czosnku
660 g passaty z sycylijskich pomidorków koktajlowych
1 litr bulionu cielęcego
sól, pieprz



 Przygotowanie:




Warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach, szklimy na oleju, pod koniec dodając rozgniecione ząbki czosnku. Smażymy aż puszczą aromat, dodajemy passatę, dusimy na wolnym ogniu przez kwadrans.
Następnie dodajemy bulion, zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz