Przepis może wydawać się skomplikowany, aczkolwiek jest
bardzo prosty i wszystko praktycznie samo się robi. Czas też może przerażać,
jednak wszystko można sukcesywnie przygotowywać z dnia na dzień.
Składniki:
500 g podudzi z kurczaka bez skóry
1 kg czerwonej papryki
1 łyżka mielonej czerwonej papryki
2 łyżki listków tymianku
1 cebula
1 łyżeczka cukru palmowego
sól, pieprz
Przygotowanie:
Papryki przekładamy do pieczeniowego rękawa. Pieczemy w 200°C przez około godzinę.
Studzimy (płynu nie wylewamy, tylko przecedzamy przez sito), usuwamy skórkę.
Blendujemy, dodajemy płyn z pieczenia, dodajemy przyprawy, drobno posiekaną
cebulę.
Mięso oczyszczamy, nakłuwamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego,
zalewamy papryką.
Całość zapiekamy 30 min w 200°C
o rany ale pysznosci
OdpowiedzUsuńmusi fajnie smakować :)
OdpowiedzUsuńWręcz przeciwnie, przepis wydaje się bardzo łatwy :)
OdpowiedzUsuń