środa, 18 września 2019

Pita po polsku


Cebula z kiełbasą to nasz przysmak, który czasami serwujemy na kolację. Tym razem postanowiliśmy zrobić w postaci „ulicznej”.








Składniki:

3 pętka kiełbasy ze świniobicia
3 duże cebule
1 łyżka smalcu
1 pęczek szczypiorku
4 placki pity
1 główka sałaty lodowej
1 duży pomidor
1 mała cukinia
1 czerwona cebula
4 jajka
sól, pieprz


Przygotowanie:



Kiełbasę kroimy w talarki, smażymy na rozgrzanym smalcu.
Cebule kroimy w piórka. Dodajemy do podsmażanej kiełbasy, dusimy aż cebula zmięknie. Dodajemy posiekany szczypiorek, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Pity przygotowujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Faszerujemy sałatą, pomidorem, grillowaną cukinią, cebulą czerwoną oraz cebulą z kiełbasą.
Podajemy z jajkiem sadzonym i sosem czosnkowym.
 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz