Mięcho na bok! Wchodzi cukinia i pomidor! Mistrzowskie
połączenie <3 Ach! Parmezan! Parmezan…taki trójkącik…
Składniki:
500 g cukinii
2 pomidory
1/2 szklaki startego parmezanu
2 jajka
1 cebula
3 łyżki mąki
1 łyżka ziół prowansalskich
olej do smażenia
sól, pieprz
Przygotowanie:
Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach. Solimy,
odstawiamy na pół godziny. Odcedzamy.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry. Usuwamy gniazda
nasienne i kroimy w paski. Dodajemy do cukinii ze startym parmezanem oraz
posiekaną cebulą.
Wbijamy jajka, wsypujemy mąkę, mieszamy z ziołami,
doprawiamy solą i smażymy na rumiano.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz