Uwielbiamy takie nietypowe przepisy.
Składniki:
300 g makaronu bucatini
2 jajka
1 szklanka mleka
1/2 szklanki parmezanu
2 pomidory malinowe
1 strąk papryki czerwonej
200 g różyczek brokułu
200 g różyczek kalafiora
400 g białych kiełbasek
1/2 szklanki startego parmezanu
sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotujemy al’dente. Odcedzamy, mieszamy z jajkami,
mlekiem i parmezanem.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, kroimy na plasterki.
Paprykę kroimy na plasterki.
Różyczki brokułu i kalafiora gotujemy 5 min w osolonym
wrzątku. Odcedzamy.
W naczyniu żaroodpornym (najlepiej wyłożonej papierem do
pieczenia) wykładamy makaron z masą jajeczną.
Na wierzch układamy warzywa, następnie wianuszek białych
kiełbasek.
Całość zapiekamy 45 min. w termoobiegu, następnie posypujemy
startym parmezanem i zapiekamy 10 min, grzanie góra.
Podajemy z sosem chrzanowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz