środa, 21 sierpnia 2019

Makaronowa pizza z białymi kiełbaskami


Uwielbiamy takie nietypowe przepisy. 










Składniki: 




300 g makaronu bucatini
2 jajka
1 szklanka mleka
1/2 szklanki parmezanu 
2 pomidory malinowe
1 strąk papryki czerwonej
200 g różyczek brokułu
200 g różyczek kalafiora
400 g białych kiełbasek
1/2 szklanki startego parmezanu
sól, pieprz 



Przygotowanie: 



Makaron gotujemy al’dente. Odcedzamy, mieszamy z jajkami, mlekiem i parmezanem.



Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, kroimy na plasterki.

Paprykę kroimy na plasterki.

Różyczki brokułu i kalafiora gotujemy 5 min w osolonym wrzątku. Odcedzamy.

W naczyniu żaroodpornym (najlepiej wyłożonej papierem do pieczenia) wykładamy makaron z masą jajeczną.
Na wierzch układamy warzywa, następnie wianuszek białych kiełbasek.

Całość zapiekamy 45 min. w termoobiegu, następnie posypujemy startym parmezanem i zapiekamy 10 min, grzanie góra.

Podajemy z sosem chrzanowym.
  


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz