wtorek, 27 sierpnia 2019

Kotlety cielęce z plastrami cukinii


Smaczne urozmaicenie mielonych kotletów.










Składniki: 



500 g cielęciny
1 nieduża cukinia
1 jajko
1 bułka kajzerka
500 ml mleka
1 łyżeczka ziół prowansalskich
2 łyżki mąki
bułka tarta
sól, pieprz



Przygotowanie: 



Mięso mielimy, wbijamy jajko, odciśniętą z mleka bułkę, zioła prowansalskie, dokładnie wyrabiamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Niedużą cukinię kroimy na 1 cm plastry, oprószamy mąką, „owijamy” każdy w mięso mielone, obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy na rumiano. Zapiekamy 20 min w 180°C pod przykryciem, by cukinia doszła.
 


Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza