piątek, 9 sierpnia 2019

Kiełbasa pieczona z cebulą


W te upały stanie nad garami bywa męczące. Takie przepisy, jak ten, są idealny rozwiązaniem. Niby czas długi, jednak przygotowanie jest bardzo proste i szybkie.










Składniki: 


4 pętka ulubionej kiełbasy
400 g cebuli
400 ml wrzątku
90 g koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka tymianku



Przygotowanie: 



Kiełbasy nacinamy z obu stron.
Cebule kroimy w piórka. Zalewamy wrzątkiem, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, dokładnie mieszamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Na wierzch układamy kiełbasę, „wbijając do spodu”. Pieczemy z termoobiegiem 30 minut w 180°C, następnie kiełbasę odwracamy i pieczemy kolejne pół godziny.
Podajemy z bagietką lub innym ulubionym pieczywem.


 


Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza