W te upały stanie nad garami bywa męczące. Takie przepisy,
jak ten, są idealny rozwiązaniem. Niby czas długi, jednak przygotowanie jest
bardzo proste i szybkie.
Składniki:
4 pętka ulubionej kiełbasy
400 g cebuli
400 ml wrzątku
90 g koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka tymianku
Przygotowanie:
Kiełbasy nacinamy z obu stron.
Cebule kroimy w piórka. Zalewamy wrzątkiem, dodajemy
koncentrat pomidorowy i przyprawy, dokładnie mieszamy. Przekładamy do naczynia
żaroodpornego.
Na wierzch układamy kiełbasę, „wbijając do spodu”. Pieczemy
z termoobiegiem 30 minut w 180°C,
następnie kiełbasę odwracamy i pieczemy kolejne pół godziny.
Podajemy z bagietką lub innym ulubionym pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz