Świetna alternatywa dla osób, które nie jedzą mięsa.
Składniki:
250 g makaronu pantacce toscane (ew. typu łazanki)
1/2 główki młodej kapusty
2 łyżki masła
1 mała cebula
3 suszone pomidory z oliwy
200 g wędzonych kiełbasek sojowych
sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Odcedzamy.
Na rozgrzanym maśle szklimy posiekaną cebulę. Wrzucamy
pokrojone kiełbaski, pomidory pokrojone w paski, chwilę smażymy, zalewamy wodą, dodajemy
poszatkowaną kapustę. Dusimy pod przykryciem do jej miękkości.
Wrzucamy makaron, nadal smażymy. Do smaku doprawiamy solą i
pieprzem.
Podajemy ze starym serem (ulubionym -u nas bursztyn) i
posiekaną natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz