czwartek, 4 lipca 2019

Wegetariański makaron z kapustą


Świetna alternatywa dla osób, które nie jedzą mięsa.











Składniki:


250 g makaronu pantacce toscane (ew. typu łazanki)
1/2 główki młodej kapusty
2 łyżki masła
1 mała cebula
3 suszone pomidory z oliwy
200 g wędzonych kiełbasek sojowych
sól, pieprz


Przygotowanie:



Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy.

Na rozgrzanym maśle szklimy posiekaną cebulę. Wrzucamy pokrojone kiełbaski, pomidory pokrojone w paski, chwilę smażymy, zalewamy wodą, dodajemy poszatkowaną kapustę. Dusimy pod przykryciem do jej miękkości.
Wrzucamy makaron, nadal smażymy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy ze starym serem (ulubionym -u nas bursztyn) i posiekaną natką pietruszki.


Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza