Niesamowicie aromatyczne kotlety w pysznym sosie.
Składniki:
400 g karkówki wieprzowej
1 cebula
1 kajzerka namoczona w mleku
4 ząbki czosnku
500 ml bulionu warzywnego
200 ml sosu BBQ
1 łyżka skrobi kukurydzianej
sól, pieprz
Przygotowanie:
Mięso mielimy razem z cebulą, czosnkiem i namoczoną w mleku
(odciśniętą) bułką.
Łączymy z jajkiem, żółtkiem, do smaku doprawiamy solą i
pieprzem.
Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy
z obu stron na rumiano.
Bulion mieszamy z sosem i skrobią. Zagotowujemy (cały czas
mieszając), zmniejszamy płomień wrzucamy kotlety i dusimy pod przykryciem.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz