Taki sos, to bożyszcze dla nas <3 Idealny sos do
wszystkiego. Mięcho, makaron, warzywa, pieczywo…
Składniki:
500 g kurek
1 cebula
1 łyżka masła ghee
1 pełna łyżka mąki
400 ml śmietany 18%
250 ml mleka 3,2 %
1 łyżka posiekanego lubczyku
1 łyżka listków tymianku
sól, pieprz
Przygotowanie:
Grzyby oczyszczamy, blanszujemy w osolonym wrzątku.
Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym maśle, dodając kurki,
oprószamy mąką. Przez moment smażymy, cały czas mieszając.
Mleko mieszamy ze śmietaną. Powoli wlewamy do grzybów razem
z listkami tymianku i posiekanym lubczykiem.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz