czwartek, 11 lipca 2019

Grillowany filet z kurczaka


Mega petarda <3 Śmierdzi? Nie szkodzi…ser wymiata!










Składniki: 


4 filety z kurczaka ( po 200 g )
5 łyżek wody
100 ml oliwy
1 łyżeczka soli
4 łyżki pasty z suszonych pomidorów
listki świeżej bazylii
4 plastry sera Havarti Dantil



Przygotowanie:



Filety oczyszczamy, kroimy wzdłuż na pół. Nakłuwamy, marynujemy godzinę w wodzie wymieszanej z oliwą i solą. Osuszamy papierowym ręcznikiem.

Wewnętrzne strony filetów (pary) smarujemy pastą pomidorową. Na każdej układamy listki bazylii.

Plastry sera zawijamy w rulon.

Z filetów robimy tzw. kanapki w środek umieszczając ser.

Na grilla z tym ;)
 

 


 

1 komentarz: