Grillowania karkówka z groszkiem po francusku
Marynata nadała karkówce ciekawy smak.
Składniki:
2 grube plastry karkówki
2 łyżeczki przyprawy do grilla
100 ml oleju rzepakowego
1 łyżka czerwonego octu balsamicznego
1 łyżka octu ryżowego
1 łyżeczka tabasco
3 ząbki czosnku
1 szczypta oregano
1 szczypta tymianku
1 łyżka posiekanej mięty
sól, pieprz
Przygotowanie:
Przygotowałem marynatę. Wymieszałem oliwę z octem
balsamicznym i octem ryżowym, tabasco. Dodałem bardzo drobno posiekany
czosnek. Ponownie wymieszałem. Na koniec wsypałem zioła i przyprawę do
grilla. Do marynaty włożyłem plastry karkówki. Odstawiłem do lodówki
na noc.
Rozgrzałem grill. Wyjąłem karkówkę z marynaty i grillowałem ją, aż zrobiła się i miękka.
Podałem ją z ziemniakami i zielonym groszkiem po francusku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz