Alternatywne przygotowanie tej ryby. Nie tylko smażmy ją. Warto umieścić ją w piekarniku z nieco innej odsłonie.
Składniki:
2 flądry
4 ząbki czosnku
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sok z cytryny
natka pietruszki
1 łyżka oliwy z oliwek
sól, pieprz
Przygotowanie:
Oczyszczoną rybę, umyłem i naciąłem pod kątem od strony skóry.
Oliwę z oliwek wymieszałem z sokiem z cytryny, drobno posiekanym 1
ząbkiem czosnku, solą i pieprzem. Zamarynowałem flądrę, odstawiłem na 30
min.
Następnie nasmarowałem przecierem pomidorowym i posypałem natką.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Najlepiej sprawdzać jak wygląda. Zapiekałem ok. 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz