Składniki:
400 g rabarbaru
2 pęczki dymki
2 łyżki oleju
100 g rodzynków
4 łyżki jasnego sosu sojowego
1 łyżka cukru
1 łyżka mąki z tapioki
400 g filetów z piersi kurczaka
2 gałązki rozmarynu
sól, pieprz
Przygotowanie:
Rabarbar i dymki oczyściłem , pokroiłem w kawałki 3 cm.
Rozgrzałem olej, podsmażyłem na nim 3 minuty. Wrzuciłem rabarbar, wlałem 50 ml wody, gotowałem 5 minut. Dodałem rodzynki, sos sojowy, cukier, doprawiłem solą i pieprzem. Gotowałem, aż rabarbar zmiękł.
Rozrobiłem mąkę z tapioki w odrobinie zimnej wody i ciągle mieszając zagęściłem nią chutney ( można użyć mąkę ziemniaczaną ). Dodałem dwie gałązki rozmarynu.
Piersi kurczaka pokroiłem w długie paski, prószyłem solą i pieprzem i faliście nadziałem na wymoczone w wodzie patyczki do szaszłyków.
Piekłem 15 minut na grillu ( można smażyć na rozgrzanym oleju około 5 minut ).
Szaszłyki podałem na jeszcze ciepłym chutneyu rabarbarowym.
Rozgrzałem olej, podsmażyłem na nim 3 minuty. Wrzuciłem rabarbar, wlałem 50 ml wody, gotowałem 5 minut. Dodałem rodzynki, sos sojowy, cukier, doprawiłem solą i pieprzem. Gotowałem, aż rabarbar zmiękł.
Rozrobiłem mąkę z tapioki w odrobinie zimnej wody i ciągle mieszając zagęściłem nią chutney ( można użyć mąkę ziemniaczaną ). Dodałem dwie gałązki rozmarynu.
Piersi kurczaka pokroiłem w długie paski, prószyłem solą i pieprzem i faliście nadziałem na wymoczone w wodzie patyczki do szaszłyków.
Piekłem 15 minut na grillu ( można smażyć na rozgrzanym oleju około 5 minut ).
Szaszłyki podałem na jeszcze ciepłym chutneyu rabarbarowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz