niedziela, 30 czerwca 2019

Klasyczna fasolka szparagowa


Nie potrafimy wyobrazić sobie sezonu bez tego rarytasu.







Składniki:

500 g żółtej fasolki szparagowej
3 ząbki czosnku
2 łyżki masła ghee
2 łyżki bułki tartej
sól, pieprz



Przygotowanie:

Fasolkę oczyszczamy, obgotujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy.


Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy posiekany czosnek, chwilę smażymy. Wrzucamy fasolkę z bułką tartą, dokładnie łączymy, doprawiając do smaku solą i pieprzem.



4 komentarze:

  1. Haha, super. Tradycyjna fasolka zawsze jest najlepsza;) Prostszego przepisu chyba nie ma, to dobrze bo każdy może sobie ją ugotować bez obaw:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zawsze istnieje alternatywa. Jednak warto wracać do korzeni.

      Usuń