Nie potrafimy wyobrazić sobie sezonu bez tego rarytasu.
Składniki:
500 g żółtej fasolki szparagowej
3 ząbki czosnku
2 łyżki masła ghee
2 łyżki bułki tartej
sól, pieprz
Przygotowanie:
Fasolkę oczyszczamy, obgotujemy w osolonym wrzątku.
Odcedzamy.
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy posiekany czosnek,
chwilę smażymy. Wrzucamy fasolkę z bułką tartą, dokładnie łączymy, doprawiając
do smaku solą i pieprzem.
Palce lizać! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiamy <3
UsuńHaha, super. Tradycyjna fasolka zawsze jest najlepsza;) Prostszego przepisu chyba nie ma, to dobrze bo każdy może sobie ją ugotować bez obaw:)
OdpowiedzUsuńZawsze istnieje alternatywa. Jednak warto wracać do korzeni.
Usuń