Co roku czekamy <3 Wprawdzie ceny wygórowane, jak co
roku. Pietruszka? Zawsze o tej porze trzyma cenę, więc nie widzimy w czym
problem.
Składniki:
1/2 główki kapusty młodej
2 młode marchewki
5 młodych ziemniaków
300 g zielonej fasolki szparagowej
1 pietruszka
1 mały seler
1,5 litra zimnej wody
1 liść laurowy
4 ziarna ziela angielskiego
1 łyżka masła
koperek
sól, pieprz
Przygotowanie:
Kapustę szatkujemy.
Pozostałe warzywa chlastamy tak, jak lubimy.
Metoda jest taka:
To, co pod ziemią rośnie, wrzucamy do zimnej wody,
zagotowujemy, oprószamy solą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie.
Gotujemy przez 5 minut.
Fasolkę i kapustę podsmażamy na maśle, dodajemy do zupy.
Całość zagotowujemy, do smaku doprawiając solą i pieprzem.
Podajemy z posiekanym koperkiem.
szybka, prosta i jaka smaczna :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
Usuń