Do tego bułka tarta podsmażana na maśle i czosnek :P Yum!
Yum!
Składniki:
400 g żółtej fasolki szparagowej
1/2 kalafiora
100 g masła
4 ząbki czosnku
6 łyżek bułki tartej
sól, pieprz
Przygotowanie:
Fasolkę oczyszczamy, obgotowujemy w bulionie warzywnym
(wrzącym) przez 10 min. Wyławiamy, osączamy.
Kalafior dzielimy na różyczki obgotowujemy w bulionie,
również 10 min. Odcedzamy, mieszamy z fasolką.
Na rozgrzane masło wrzucamy posiekany czosnek, po kilku
chwilach dodajemy bułkę tartą, dokładnie łączymy, doprawiamy solą i pieprzem i
polewamy warzywa.
Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 10
min w temp. 200°C (termooobieg).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz