wtorek, 28 maja 2019

Fasolka i kalafior


Do tego bułka tarta podsmażana na maśle i czosnek :P Yum! Yum!












Składniki:


400 g żółtej fasolki szparagowej
1/2 kalafiora
100 g masła
4 ząbki czosnku
6 łyżek bułki tartej
sól, pieprz

Przygotowanie:


Fasolkę oczyszczamy, obgotowujemy w bulionie warzywnym (wrzącym) przez 10 min. Wyławiamy, osączamy.
Kalafior dzielimy na różyczki obgotowujemy w bulionie, również 10 min. Odcedzamy, mieszamy z fasolką.

Na rozgrzane masło wrzucamy posiekany czosnek, po kilku chwilach dodajemy bułkę tartą, dokładnie łączymy, doprawiamy solą i pieprzem i polewamy warzywa.

Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 10 min w temp. 200°C(termooobieg).


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz