Pisać wiele nie będziemy. Po prostu rozpływają się w ustach
<3
Składniki:
4 plastry karkówki (po około 200 g)
4 sztuki metki cebulowej (po 100 g)
4 łyżki musztardy rosyjskiej
250 g smalcu wieprzowego
1 litr bulionu warzywnego
2 marchewki
3 liście laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
1 łyżka mąki
50 ml zimnej wody
sól, pieprz
Przygotowanie:
Plastry karkówki rozbijamy. Po jednej stronie smarujemy
musztardą, rozsmarowujemy metkę. Zawijamy, związujemy sznurkiem i smażymy na
rozgrzanym smalcu.
W dużym rondlu rozgrzewamy bulion, dodajemy startą na dużych
oczkach marchew oraz liście laurowe i ziele angielskie. Przekładamy podsmażone
roladki. Dusimy pod przykryciem przez około 60 min na „wolnym” ogniu. Zagęszczamy
mąką wymieszaną z zimną wodą. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz