sobota, 25 maja 2019

Roladki z karkówki i metki cebulowej


Pisać wiele nie będziemy. Po prostu rozpływają się w ustach <3












Składniki:

4 plastry karkówki (po około 200 g)
4 sztuki metki cebulowej (po 100 g)
4 łyżki musztardy rosyjskiej
250 g smalcu wieprzowego
1 litr bulionu warzywnego
2 marchewki
3 liście laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
1 łyżka mąki
50 ml zimnej wody
sól, pieprz


Przygotowanie:


Plastry karkówki rozbijamy. Po jednej stronie smarujemy musztardą, rozsmarowujemy metkę. Zawijamy, związujemy sznurkiem i smażymy na rozgrzanym smalcu.
W dużym rondlu rozgrzewamy bulion, dodajemy startą na dużych oczkach marchew oraz liście laurowe i ziele angielskie. Przekładamy podsmażone roladki. Dusimy pod przykryciem przez około 60 min na „wolnym” ogniu. Zagęszczamy mąką wymieszaną z zimną wodą. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz