Lubicie dania jednogarnkowe? Lubicie czasami coś fajnego
zrobić i się nie narobić? Koniecznie przetestujcie ten przepis.
Składniki:
4 filety z kurczaka (po 200 g)
500 ml pikantnego soku pomidorowego
200 g pieczarek
1/2 czerwonej papryki
1/2 zielonej papryki
1/2 żółtej papryki
100 g grzybów shimeji
1 mała puszka kukurydzy konserwowej
4 ząbki czosnku
2 łyżki natki pietruszki
200 ml rosołu
Przygotowanie:
Filety oczyszczamy, porcjujemy, przekładamy do miski,
zalewamy sokiem pomidorowym.
Do filetów wrzucamy pokrojone na plasterki pieczarki, grzyby
shimeji, kukurydzę wraz z zalewą, posiekany czosnek, pokrojone w paski papryki,
drobno posiekaną natkę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy rosół
drobiowy. Składki mieszamy.
Zapiekamy 45 minut (termoobieg) w 180°C .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz