piątek, 24 maja 2019

Pieczone filety z kurczaka


Lubicie dania jednogarnkowe? Lubicie czasami coś fajnego zrobić i się nie narobić? Koniecznie przetestujcie ten przepis.










Składniki:

4 filety z kurczaka (po 200 g)
500 ml pikantnego soku pomidorowego
200 g pieczarek
1/2 czerwonej papryki
1/2 zielonej papryki
1/2 żółtej papryki
100 g grzybów shimeji
1 mała puszka kukurydzy konserwowej
4 ząbki czosnku
2 łyżki natki pietruszki
200 ml rosołu






Przygotowanie:


Filety oczyszczamy, porcjujemy, przekładamy do miski, zalewamy sokiem pomidorowym.
Do filetów wrzucamy pokrojone na plasterki pieczarki, grzyby shimeji, kukurydzę wraz z zalewą, posiekany czosnek, pokrojone w paski papryki, drobno posiekaną natkę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy rosół drobiowy. Składki mieszamy.

Zapiekamy 45 minut (termoobieg) w 180°C.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz