czwartek, 9 maja 2019

Pieczone skrzydełka po hiszpańsku


Proste, pyszne i szybkie w przygotowaniu danie jednogarnkowe. Do tego świeże bułki i obiad gotowy.









Składniki:


500 g skrzydełek kurczaka
150 g chorizo
1 puszka krojonych pomidorów
500 ml bulionu drobiowego
1 pęczek natki pietruszki
1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
1 łyżeczka mielonego pieprzu



Przygotowanie:


Skrzydełka kurczaka oczyszczamy. Przekładamy do miski, dodajemy pokrojone w kostkę chorizo, pomidory z zalewą, bulion, posiekaną natkę, pieprz, słodką paprykę, mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Początkowo zapiekamy 35 min. w temperaturze 180°C, następnie 20 min. w tej samej temperaturze, włączając termoobieg.


4 komentarze:

  1. zdecydowanie moje smaki i chociaż jestem najedzona to takim skrzydełkiem bym nie pogardziła

    OdpowiedzUsuń
  2. Genialne! Wyglądają mega przepysznie! Chyba wiem co w weekend wjeżdża do mnie na stół :D

    OdpowiedzUsuń