czwartek, 16 maja 2019

Łazanki z białą kiełbasą


Proste danie, a tak wielu zniewala. Tym razem w wersji mieszanej z białą kiełbasą.










Składniki:

4 pętka białej kiełbasy
4 liście laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
300 g kiszonej kapusty
300 g makaronu typu łazanki
sól, pieprz

Przygotowanie:

Kiełbasę gotujemy z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego ( od zimnej wody, około 40 min ). Kiełbasę wyjmujemy, kroimy w talarki.

Wodę odcedzamy do garnka, dodajemy pokrojone kapusty. Dusimy na wolnym ogniu. Do czasu, kiedy płynu prawie ubędzie.

Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

Wszystkie składniki mieszamy, smażymy na wolnym ogniu, doprawiamy solą i pieprzem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz