Oto i jest! Pomidorowy zawrót głowy <3 Do tego pieczona
fasola w pomidorach, poszatkowana kapusta i czegóż chcieć więcej? No, może
więcej zupy ;)
Składniki:
4 ziemniaki średniej wielkości
2 marchewki
1 cebula
1 łyżka masła
1,5 l bulionu drobiowego
1/2 główki małej kapusty
1 puszka pieczonej fasoli w pomidorach
1 łyżka koncentratu pomidorowego
koperek
sól, pieprz
Przygotowanie:
Pokrojone w kostkę ziemniaki oraz w plasterki marchew, razem
z posiekaną cebulą, szklimy na maśle, zalewamy gorącym bulionem drobiowym (u
nas z kaczki), gotujemy aż składniki będą miękkie.
Kapustę szatkujemy, dodajemy do zupy, gotujemy przez
kwadrans.
Fasolę wraz z sosem i koncentrat pomidorowy dodajemy do
całości, zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z posiekanym koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz