czwartek, 4 kwietnia 2019

Młoda kapusta do obiadu


No i w końcu pojawiła się w sklepach młoda kapusta. Niesamowity dodatek do dań głównych. Ten zapach, ten smak, ten świeży koperek. Wszystko to, co lubimy.











Składniki:

1 mała główka młodej kapusty
1 cebula
1 łyżka masła
1 łyżka mąki kukurydzianej
2 łyżki posiekanego koperku
sok z cytryny
sól, pieprz


Przygotowanie:


Cebulę siekamy, szklimy na maśle.
Kapustę szatkujemy, dodajemy o cebuli, zalewamy wrzątkiem ( 100 ml ) i dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Następnie oprószamy mąką, dusimy cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Łączymy z posiekanym koperkiem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz