niedziela, 14 kwietnia 2019

Makaron z boczkiem i białym serem


Bardzo sycące „fit” danie, przyrządzone na specjalne życzenie.












Składniki:

250 g makaronu bucatini (ew. spaghetti)
200 g wędzonego boczku
150 g sera białego
50 g smalcu
2 cebule
4 ząbki czosnku
pieprz białowieski
sól

Przygotowanie:


Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

Boczek kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym tłuszczu do momentu zrumieniena.
Dodajemy grubo siekaną cebulę, smażymy do jej miękkości. Na koniec dodajemy posiekany czosnek.
Do boczku wkładamy ugotowany makaron, pokruszony biały ser, podgrzewając dokładnie łączymy wszystkie składniki.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem białowieskim.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz