Idealna marynata do skrzydełek dla tych, którzy kochają
mięso na słodko. Do tego pieczone frytki i surówka z białej rzodkwi. Mega!
Przygotowanie wszystkiego, około 15 min.
Składniki:
1 kg skrzydełek
3 łyżki mąki
Marynata:
1 łyżka cytrusowego sosu sojowego
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka miodu lipowego
2 łyżki sosu hoisin
4 łyżki oleju arachidowego
1 łyżka sosu ostrygowego
Przygotowanie:
Skrzydełka oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem.
Oprószamy mąką. Przekładamy do rękawa do pieczenia.
Wszystkie składniki marynaty łączymy ze sobą, wlewamy do
rękawa. Zamykamy (rękaw). Dokładnie obtaczamy i pieczemy 40 min w 180°C .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz