Mamy tutaj amatorów kalafiora? Jeśli tak, koniecznie
wypróbujcie go w takim stylu.
Składniki:
1 kalafior
1 cebula
1 marchew
1 główka radicchio
150 g surowego wędzonego boczku
500 ml bulionu warzywnego
1 jajko
200 ml śmietany 18%
1/2 szklanki startego parmezanu
1 łyżeczka mielonego pieprzu
1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
Przygotowanie:
Kalafior dzielimy na różyczki.
Marchew ścieramy na dużych oczkach.
Cebulę i radicchio siekamy.
Boczek kroimy w kostkę.
Składniki przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zalewamy
bulionem wymieszanym z jajkiem, śmietaną, serem i przyprawami.
Zapiekamy 45 min. w 180°C pod przykryciem. Następnie kwadrans w
termoobiegu, bez przykrycia w tej samej temperaturze.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz