Idealne danie dla tych, którzy kochają fasolkę po bretońsku.
Składniki
- 400 g soczewicy Beluga
- 2 cebule
- 300 g kabanosów z gęsi
- 100 g boczku wędzonego
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka smalcu z gęsi
- 600 ml bulionu warzywnego
- 400 g pomidorów krojonych w puszce
- 1 szklanka mrożonego groszku
- 1 łyżeczka mielonej kolendry
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1 łyżeczka bazylii
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka majeranku
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego
- 1 łyżeczka mielonego kopru włoskiego
- 1 łyżeczka kozieradki
- 1 łyżeczka cząbru
- sól, pieprz
Przygotowanie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz