Robiąc krem z brokułów , w trakcie przecierania, zostało nam
sporo na sicie. Doprawiliśmy i oto powstały roladki.
Składniki:
4 udka z kurczaka bez skóry i kości
500 g brokułów
2 ząbki czosnku
6 łyżek mąki kukurydzianej
2 jajka
10 łyżek panierki panko
100 ml oleju słonecznikowego
sól, pieprz
Przygotowanie:
Brokuły gotujemy, blendujemy, przecieramy przez drobne sito.
Do smaku doprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.
Filety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.
Mięso z jednej strony smarujemy farszem, zawijamy.
Obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku i panierce.
Smażymy na rozgrzanym oleju, na rumiano.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz