czwartek, 7 lutego 2019

Zupa z cebuli i papryki


Kochani, musimy pozbywać się tego, co w zamrażarce zalega. Tak było z wędliną, którą sami  popełniliśmy. Zapraszamy na degustację „Własnych popełnień ;)” Zawsze warto eksperymentować.














Składniki

  • 3 cebule
  • 1 łyżka masła koziego
  • 1/2 strąka zielonej papryki
  • 1/2 strąka czerwonej papryki
  • 2 marchewki
  • 4 ziemniaki
  • 330 ml soku pomidorowego
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 300 g ulubionej wędliny
  • bulion warzywny
  • sól, pieprz

    Przygotowanie

    1. Cebule koimy w piórka.
      Papryki w paski.
      Smażymy na maśle razem, zalewamy bulionem, blendujemy. Dodajemy  pokrojone marchewkami i ziemniaki, gotujemy kwadrans.
      Następnie dodajemy sok pomidorowy, pokrojoną w kostkę wędlinę i gotujemy pod przykryciem przez 20 min.
      Całość zabielamy śmietaną, solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz