Zachciało nam się dania lekkiego, bez ziemniaków i innych
dodatków. Ser typu feta, produkowany jest przez lokalne gospodarstwo, Stary
Folwark stanął na wysokości zadania. Ser jest niesamowicie pyszny, konsystencję
utrzymuje nawet po pokrojeniu w kostkę. Jest niesamowicie delikatny w smaku.
Składniki
- 4 filety bez skóry z udka kurczaka
- 1 jajko
- 4 łyżki mąki
- 4 łyżki bułki tartej
- 250 g sera typu feta
- 1/2 główki sałaty lodowej
- 1 sałata rzymska
- 15 szt czarnych oliwek
- 2 pomidory
- 1 ogórek
- 1 ugotowane na twardo jajko
- 100 ml oleju słonecznikowego
- Sos:
- 75 ml oliwy z oliwek
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki ostu cydrowego
- 1 łyżka majonezu
- sól, pieprz
Przygotowanie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz