środa, 13 lutego 2019

Makaron z jajkiem i wędliną


Tym razem proponujemy Wam prosty patent na szybkie i pożywne śniadanie. Kiedy zostanie Wam makaron, można spożytkować go w ten oto prosty sposób.











Składniki


  • 250 g ugotowanego makaronu ( u nas nitki )
  • 1 łyżka masła koziego
  • 1 cebula
  • 5 plastrów ulubionej wędliny
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 2 jajka
  • 100 ml mleka
  • 3 łyżki startego sera żółtego
  • sól, pieprz

    Przygotowanie


    1. Cebulę, jajko i wędlinę kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym maśle razem z makaronem. Rozprowadzamy równo, po całej patelni.
      Jajka mieszamy z mlekiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zalewamy makaron z dodatkami, oprószamy startym serem i smażymy pod przykryciem do „ścięcia” jajek.


Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza