poniedziałek, 7 stycznia 2019

Sałatka warzywna z jajkami przepiórczymi


Postanowiliśmy zrobić sałatkę w nowej wersji. W ten sposób podana, prezentuje się znacznie lepiej, a goście mogą dodawać swoje ulubione składniki i mieszać je na talerzu z sosem. Z pomocą przyszła nam Spiżarnia, dostarczając niesamowicie pyszne, a przede wszystkim ekologiczne, jajka przepiórcze.














Składniki

  • 1 mała puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 mała puszka groszku konserwowego
  • 4 kiszone ogórki
  • 3 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 18 jajek przepiórczych
  • 1 czerwona cebula
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka słodkiej musztardy
  • 3 łyżki śmietany
  • sól, pieprz

    Przygotowanie


    1. Groszek i kukurydzę osączamy z zalewy.
      Ziemniaki i marchew gotujemy do miękkości, kroimy w kostkę, pamiętając by nie wymieszać składników.
      Ogórki kroimy w kostkę.
      Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na pół.
      Cebulę siekamy.
      Majonez mieszamy z musztardą, śmietaną, cebulą, doprawiamy solą i pieprzem.
      Składniki wykładamy w misce, każde osobno, na środek wylewamy sos.
      Podajemy schłodzone.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz