Dla miłośników drobiu, sera koziego i mięsa przyrządzonego
na słodko.
Składniki
- 4 filety z piersi kurczaka ( po 200 g)
- 100 g twarogu koziego
- 3 łyżki miodu lipowego
- 50 g świeżego ananasa
- mąka
- 2 jajka
- bułka tarta
- 3 łyżki sezamu
- olej kokosowy
- sól, pieprz
Przygotowanie
Filety oczyszczamy, rozbijamy.
Ananas kroimy w kostkę, mieszamy z miodem i serem, obficie
oprószając pieprzem.
Na każdy filet kładziemy farsz, zawijamy.
Mięso oprószamy solą, obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku,
następnie w bułce tartej wymieszanej z sezamem.
Smażymy na oleju kokosowym.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
-
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz