piątek, 16 listopada 2018

Marchewka orientalna


Coś dla wielbicieli marchewki na ciepło. Tym razem w azjatyckim stylu.












Składniki

  • 500 g marchewki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka marynowanego imbiru
  • 1 mała puszka ananasa z syropem
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu ostrygowego
  • 1 łyżeczka cukru palmowego

    Przygotowanie


    1. Marchewki obieramy, kroimy na zapałkę.
      Imbir osączamy z zalewy siekamy.
      Czosnek siekamy.
      Ananas razem z syropem przekładamy do miski, mieszamy z warzywami, sosem sojowym. Wrzucamy na rozgrzany wok. Redukujemy z nadmiaru płynu. Dodajemy sos ostrygowy i cukier. Chwilę smażymy.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza