Idealne rozwiązanie dla tych, którzy nie jedzą mięsa.
Składniki
- 300 g pieczarek
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- garść lubczyku
- 1 jajko
- 1 łyżka śmietany 18%
- bułka tarta
- sól, pieprz
- masło do smażenia
Przygotowanie
Pieczarki oczyszczamy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Cebulę kroimy w kostkę.
Lubczyk siekamy.
Do pieczarek dodajemy cebulę, lubczyk, jajko, śmietanę,
przeciśnięty przez praskę czosnek, 3-4 łyżki bułki tartej. Dokładnie wyrabiamy,
do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Z przygotowanej masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce
tartej.
Smażymy na rozgrzanym maśle przez kilka minut z każdej
strony.
-
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz