czwartek, 12 lipca 2018

Kotlety z pieczarek


Idealne rozwiązanie dla tych, którzy nie jedzą mięsa.










Składniki

  • 300 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • garść lubczyku
  • 1 jajko
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
  • masło do smażenia

    Przygotowanie


    1. Pieczarki oczyszczamy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
      Cebulę kroimy w kostkę.
      Lubczyk siekamy.
      Do pieczarek dodajemy cebulę, lubczyk, jajko, śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek, 3-4 łyżki bułki tartej. Dokładnie wyrabiamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
      Z przygotowanej masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej.
      Smażymy na rozgrzanym maśle przez kilka minut z każdej strony.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza