Postanowiliśmy troszkę bardziej ożywić klasykę fasolki z
bułką tartą, czosnkiem i masełkiem.
Składniki
- 1/2 kg fasolki szparagowej
- 100 g masła
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki bułki tartej
- 40 g startego parmezanu
Przygotowanie
U
Fasolkę oczyszczamy, usuwamy końcówki, obgotujemy w osolonym
wrzątku przez 10-15 min.
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy przeciśnięty przez
praskę czosnek, następnie bułkę tartą, którą lekko zrumieniamy.
Fasolkę mieszamy z bułką tartą, przekładamy do naczynia
żaroodpornego. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Zapiekamy 20 min,
następnie posypujemy startym parmezanem, pieczemy 10 min (z termoobiegiem).
-
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz