środa, 6 czerwca 2018

Zapiekana fasolka szparagowa


Postanowiliśmy troszkę bardziej ożywić klasykę fasolki z bułką tartą, czosnkiem i masełkiem.










Składniki

  • 1/2  kg fasolki szparagowej
  • 100 g masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 40 g startego parmezanu

    Przygotowanie

    1. U
      Fasolkę oczyszczamy, usuwamy końcówki, obgotujemy w osolonym wrzątku przez 10-15 min.

      Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie bułkę tartą, którą lekko zrumieniamy.

      Fasolkę mieszamy z bułką tartą, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Zapiekamy 20 min, następnie posypujemy startym parmezanem, pieczemy 10 min (z termoobiegiem).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz