Kolejne, trafne połączenie kuchni polskiej i włoskiej.
Delikatny smak botwiny, otulony włoskimi smakami <3
Składniki
- 500 g makaronu spaghetti
- 1 pęczek botwinki
- 1 ząbek czosnku
- 1 garść orzechów piniowych
- 40 g startego parmezanu (do pesto)
- 100 ml oliwy
- listki majeranku (1 łyżka)
- parmezan
- sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy.
Botwinę myjemy (bez buraków), osuszamy i kroimy.
Czosnek siekamy.
Orzechy prażymy na suchej patelni.
Botwinę, ser, czosnek, orzechy, liście majeranku, oliwę,
przekładamy do blendera, miksujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Do makaronu dodajemy pesto i dokładnie mieszamy. Podajemy ze
startym parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz