Przy tej sałatce zawsze można poszaleć. Wszystkie składniki
idealnie komponują się.
Składniki
- 150 g kukurydzy konserwowej
- 200 g groszku konserwowego
- 125 g czerwonej fasoli konserwowej
- 3 jajka
- 140 g ananasa z puszki
- 120 g tuńczyka w oleju
- 50 g żółtego sera
- 200 g makaronu risoni
- natka pietruszki
Przygotowanie
GAnanasa
Ananasa, fasolę, groszek, kukurydzę i tuńczyka osączamy z
zalewy.
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu,
odcedzamy, przelewamy zimną wodą.
Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę.
Ser ścieramy na dużych oczkach.
W misce układamy warstwami groszek, kukurydzę, fasolę,
jajka, tuńczyka, ananas, ser i makaron. Każdą warstwę, oprócz makaronu,
smarujemy majonezem.
Posypujemy posiekaną natką, przykrywamy i wstawiamy do
schłodzenia.
-
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz