czwartek, 14 czerwca 2018

Sałatka makaronowa


Przy tej sałatce zawsze można poszaleć. Wszystkie składniki idealnie komponują się.









Składniki


  • 150 g kukurydzy konserwowej
  • 200 g groszku konserwowego
  • 125 g czerwonej fasoli konserwowej
  • 3 jajka
  • 140 g ananasa z puszki
  • 120 g tuńczyka w oleju
  • 50 g żółtego sera
  • 200 g makaronu risoni
  • natka pietruszki

    Przygotowanie

    1. GAnanasa

      Ananasa, fasolę, groszek, kukurydzę i tuńczyka osączamy z zalewy.

      Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu, odcedzamy, przelewamy zimną wodą.

      Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę.

      Ser ścieramy na dużych oczkach.

      W misce układamy warstwami groszek, kukurydzę, fasolę, jajka, tuńczyka, ananas, ser i makaron. Każdą warstwę, oprócz makaronu, smarujemy majonezem.

      Posypujemy posiekaną natką, przykrywamy i wstawiamy do schłodzenia.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz