Makarony uwielbiamy, nie tylko dlatego, że świetnie
komponują się z różnymi dodatkami. Są idealną alternatywą na pożywne i szybkie
danie. Obiady w pół godziny wychodzą wyśmienite. Mięso w połączeniu z pesto, z
czosnku niedźwiedziego, oliwy i orzechów piniowych, nabiera wyrazistego smaku.
Uzupełnieniem są płatki parmezanu, które rozpływając się w ciepłym makaronie,
tworzą wspaniałą, kremową konsystencję.
Składniki
- 500 g makaronu spaghetti
- 1 pęczek czosnku niedźwiedziego
- 70 ml oliwy
- 2-3 łyżki orzechów piniowych
- 2 łyżki startego parmezanu
- 300 g mielonej łopatki wieprzowej
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula
- płatki parmezanu
- sól, pieprz
Przygotowanie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz