Dlaczego?...bo przy garach stać nie chciało się :P Poza tym
Australian Open więc…no co? Interesuje nas wiele, łączy kuchnia <3
Składniki
- 400 g ulubionego makaronu
- 500 g piersi z kurczaka
- 1 cebula
- 200 g pieczarek
- natka pietruszki
- 3 łyżki śmietany
- 300 ml mleka
- olej do formy
- sól, pieprz
Przygotowanie
Cebulę i natkę siekamy.
Pieczarki kroimy na 4 części.
Filety z kurczaka oczyszczamy, kroimy w kostkę.
Cebulę, natkę, pieczarki, filet mieszamy ze śmietaną i
mlekiem, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, wykładamy makaron,
zalewamy mieszanką kurczaka i pieczarek.
Całość zapiekamy 35 min w temperaturze 190°C.
mniaam, uwielbiam, a jak smakowicie wygląda ;))
OdpowiedzUsuń