środa, 7 lutego 2018

Sałatka ziemniaczana z ogórkiem (do obiadu)

Sałatka idealnie nadaje się na dodatek do dania głównego.









Składniki

  • 500 g ziemniaków
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 mała czerwona cebula
  • 30 ml oleju rzepakowego
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • Przygotowanie

    1. Ziemniaki obieramy, kroimy w dużą kostkę, gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku ( nie możemy dopuścić do tego, by się rozgotowały). Studzimy.
      W tym czasie drobno siekamy cebulę i natkę pietruszki.
      Ogórki kroimy w 2-3 mm pół plasterki.
      Ostudzone ziemniaki, cebulę, natkę i ogórki dokładnie mieszamy z olejem i przyprawami. Schładzamy w lodówce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz