Przepis na to popularne, malezyjskie danie pochodzi z bloga
Facet z przepisem. Doskonała zupa rozgrzewająca, pełna niesamowitych aromatów i
smaków.
Składniki
- 2 płaskie łyżki czerwonej pasty curry
- 1 szklanka mleka kokosowego
- 1 litr bulionu drobiowego (użyliśmy ekologicznej kostki rosołowej)
- 1 cukinia
- 1 czerwona papryka
- 180 g tofu
- 200 g makaronu Udon
- 2 łyżeczki cukru
- szczypta soli
- 1 łyżka soku z limonki
- ogórek
- świeża kolendra
- limonka
Przygotowanie
Jak ja dawno nie jadłam laksy...
OdpowiedzUsuńWspaniałe danie!
a ja się przyznam, że nigdy takiej zupy nie jadłam ;)
OdpowiedzUsuńwygląda jednak bardzo pysznie, więc chyba pora zrobić :)
Przyznam szczerze ze nie znam, ale wyglada tak zachęcająco ze zjadłabym w ciemno :-)
OdpowiedzUsuń