poniedziałek, 8 stycznia 2018

Prosta surówka z białej kapusty

Niestety już poza sezonem młodej kapusty, tak „ratować” trzeba się. I tak bardzo nam smakuje. Smacznie i na temat.








Składniki

  • 1/2 małej główki białej kapusty
  • 1 duża marchew
  • Sos:
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 łyżki dressingu ryżowego
  • 1 łyżeczka cukru palmowego
  • sól, pieprz

    Przygotowanie

    1. Kapustę szatkujemy, lekko sparzamy we wrzątku z dodatkiem cukru.
      Studzimy.
      Marchew obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
      Olej mieszamy z dressingiem, dodajemy do kapusty i marchewki, dokładnie mieszając. Do smaku doprawiamy solą, cukrem palmowym i pieprzem.
      Odstawiamy na 30 min w ciepłe miejsce, ponownie mieszamy i wstawiamy na godzinę do lodówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz