Niestety już poza sezonem młodej kapusty, tak „ratować”
trzeba się. I tak bardzo nam smakuje. Smacznie i na temat.
Składniki
- 1/2 małej główki białej kapusty
- 1 duża marchew
- Sos:
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 2 łyżki dressingu ryżowego
- 1 łyżeczka cukru palmowego
- sól, pieprz
Przygotowanie
Kapustę szatkujemy, lekko sparzamy we wrzątku z dodatkiem
cukru.
Studzimy.
Marchew obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Olej mieszamy z dressingiem, dodajemy do kapusty i
marchewki, dokładnie mieszając. Do smaku doprawiamy solą, cukrem palmowym i
pieprzem.
Odstawiamy na 30 min w ciepłe miejsce, ponownie mieszamy i
wstawiamy na godzinę do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz