Chcecie skosztować nowej pomidorowej, robionej w 15 min? No
to zapraszamy ;)
Składniki
1 słoik sosu pomidorowego Barilla z oliwkami1 marchew
1 łyżka masła
1 cukinia średniej wielkości
świeża bazylia
sól, pieprz
Przygotowanie
Sos przelewamy do garnka, dodajemy startą na dużych oczkach
marchew, dolewamy gorącego bulionu warzywnego (do poziomu 1,7 litra), gotujemy pod
przykryciem około 10-12 min, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
W tym czasie, przy pomocy maszynki robimy makaron z cukinii
(szerokie wstążki). Jeśli nie posiadamy maszynki, cukinię tniemy wzdłuż na 2-3 mm plastry, później kroimy w
julenkę (również wzdłuż), szklimy przez chwilę na rozgrzanym maśle. Dodajemy do
zupy, podajemy z posiekaną bazylią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz