piątek, 22 grudnia 2017

Zupa pomidorowa z warzywnym makaronem



Chcecie skosztować nowej pomidorowej, robionej w 15 min? No to zapraszamy ;)










Składniki

1 słoik sosu pomidorowego Barilla z oliwkami
1 marchew
1 łyżka masła
1 cukinia średniej wielkości
świeża bazylia
sól, pieprz

 

 

 

Przygotowanie

 
Sos przelewamy do garnka, dodajemy startą na dużych oczkach marchew, dolewamy gorącego bulionu warzywnego (do poziomu 1,7 litra), gotujemy pod przykryciem około 10-12 min, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
W tym czasie, przy pomocy maszynki robimy makaron z cukinii (szerokie wstążki). Jeśli nie posiadamy maszynki, cukinię tniemy wzdłuż na 2-3 mm plastry, później kroimy w julenkę (również wzdłuż), szklimy przez chwilę na rozgrzanym maśle. Dodajemy do zupy, podajemy z posiekaną bazylią.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz